fbpx
HISTORIA solgt til Höi Publishing A/S

HISTORIA er blevet solgt til den svenske forlagskoncern Höi Publishing A/S. Det er vigtigt at understrege, at HISTORIA og vores […]

Hvor skal kommaet stå?

Fik du aldrig helt styr på kommaerne i skolen? Så har du nu chancen for at få opfrisket kommareglerne hjemme […]

HISTORIA søger studentermedhjælper til markedsføring

Ansøgningsfrist: 15. maj 2023  Stillingen er på 10-20 timer om ugen. Opstart 1. juni 2023. Arbejdssted: Vestergade 39, 3. sal, […]

Hvad er et hybridforlag egentlig? – Og hvorfor er det en fordel for dig som forfatter?

Få svar på, hvad det betyder at være et hybridforlag og et medudgiverforlag.

Store nyheder fra HISTORIA

Vi bringer store nyheder! Den 1. januar 2023 byder vi Rikki Tholstrup Jørgensen velkommen som medejer og partner i HISTORIA. […]

Har du en god historie, men svært ved at få den ned på skrift? Så er en ghostwriter måske løsningen!

Har du en god idé til en bog, men brug for en medforfatter til at få den ned på papir? […]

Bogforum 2022 i billeder

Se og læs lidt om, hvordan det er at være med til Bogforum som forlag. Billeder fra årets forfatterinterviews Se […]

Vi glæder os til at se jer på Bogforum 2022!

Se alle vores forfattere, der gæster årets Bogforum herunder. I år er vi selvfølgelig igen at finde på Bogforum i […]

Hvorfor er korrekturlæsning vigtigt?

Når du nu har brugt så meget tid på at skrive din roman, kan du lige så godt sørge for, […]

Sådan skriver du en god bagsidetekst

Som forfatter lægger man mange, mange timer i at skrive en bog, uanset om der er tale om fiktion eller […]

Din professionelle partner 
- fra idé til udgivelse!

Din professionelle partner - fra idé til udgivelse

Hvad er et hybridforlag egentlig? – Og hvorfor er det en fordel for dig som forfatter?

Der er mange måder at udgive en bog på, og der er et hav af forlag at vælge imellem. Når det kommer til medudgivelse, er HISTORIA blandt Danmarks førende hybridforlag, og det er vi stolte af.

Hvad betyder det at være et hybridforlag?

"Hybrid" stammer fra latin hybrida og betyder 'bastard' – altså en krydsning.

Vi identificerer os som et hybridforlag, hvilket betyder, at vi er en kombination af elementer fra både traditionelle forlag og selvudgivere, og det giver mulighed for unikke udgivelseskoncepter. Som hybridforlag er vi fleksible og tilpasser os de forskellige behov og ønsker fra både forfattere og læsere. I et hybridforlag har forfatteren en større grad af kontrol og indflydelse på udgivelsen af sit værk.

Er der forskel på hybrid- og medudgiverforlag?

HISTORIA er også et medudgiverforlag, og det er ikke nødvendigvis det samme som et hybridforlag. Medudgiverkonceptet er en hybrid sammensat af det traditionelle forlagskoncept og selvudgiverkonceptet. Hybridforlaget tilbyder ikke nødvendigvis en medudgiver-løsning, det er blot HISTORIAs særegne hybridkoncept.

Som medudgiverforlag behandler vi forfatteren som en ligeværdig partner på rigtig mange punkter igennem processen, fordi forfatteren selv finansierer udgivelsen. Grunden til at mange forfattere vælger et medudgiverforlag er, at de får mere kontrol over projektet end hos et traditionelt forlag og beholder rettighederne til værket, mens de samtidig nyder godt af forlagets ekspertise inden for korrektur, redaktionel sparring, sats, design, tryk m.v.

Medudgiverforlaget er stærkest, når forfatteren giver plads til sparring

Fordi forfatteren finansierer udgivelsen, har de også helt automatisk mere at skulle have sagt i forbindelse med bogen end hos mange af de mere traditionelle forlag. Men vi har også en stærk faglig stolthed, som vi ikke går på kompromis med. Det gælder særligt korrektur, layout og design. I sidste ende arbejder vi altid for at maksimere forfatterens udbytte af udgivelsen. Og selvom vores forfattere selv finansierer udgivelsen, er der nogle standardkrav, herunder at manuskriptet er færdigarbejdet, at det ikke fremsætter injurier uden belæg og helt grundlæggende overholder lov og ret for publikationer.

Når du sender dit manuskript ind til os, vurderer vi det kvit og frit, og du får altid en tilbagemelding med en begrundelse, hvis vi bliver nødt til at give afslag.

HISTORIAs hybridkoncept giver forfatteren ejerskab over bogen

Når du udgiver din bog hos HISTORIA, beholder du som udgangspunkt alle rettighederne til dit værk, og du ejer hele oplaget, hvilket betyder, at du som forfatter er fri til og uden vederlag til forlaget privat at sælge bogen på egen hånd. Du kan frit prissætte og sælge bogen, som du ønsker. Men af de bøger, der distribueres gennem forlagets distributør, deles indtægterne mellem forfatter og forlag.

Hvornår kan jeg forvente at få min bog ind ad døren?

På HISTORIA udgiver vi omkring 50 bøger om året, og det svarer ca. til en bog om ugen i gennemsnit. Det betyder dog ikke, at du kan forvente at din bog udkommer på en uge. Normalt går der 3-6 mdr. fra første møde til en bog er færdigtrykt – det afhænger alt sammen af den individuelle udgivelse, som adskiller sig baseret på længde, type, niveau, sats m.v. Helt grundlæggende kommer det an på, hvor meget arbejde vi skal lægge i bogen, før den kan sendes til tryk.

Har du spørgsmål?

Læs vores svar på alle de gode spørgsmål, vi ofte bliver stillet, lige her.

Hvis du er interesseret i at høre mere om mulighederne for at indgå i et samarbejde med en ghostwriter om at skrive din historie, så er du meget velkommen til at kontakte os, så tager vi et uforpligtende møde.

E-mail: forlaget@historia.dk

Tlf.: 27 14 40 65

Telefontid
Mandag: 10:00-11:30
Tirsdag-fredag: 09:00-11:30
Helligdage: Lukket

HISTORIA hjælper kunden gennem alle faser af bogudgivelsen – fra idé til distribution og markedsføring. Vi anvender den nyeste teknologi inden for tryk og kan derfor tilbyde professionelle løsninger til overkommelige priser. HISTORIA er et anderledes forlag, fordi forfatteren medfinansierer sin udgivelse. Til gengæld tilfalder op til 50 % af indtægterne forfatteren. 

 
Kontakt

Mail: forlaget@historia.dk

Adresse
HISTORIA GROUP ApS
Vestergade 39, 3.sal
5000 Odense C

CVR. 43710540

Cookie- og privatlivspolitik 
Handelsbetingelser

Tilmeld vores nyhedsbrev
Please wait...

Tak for din tilmelding

crosstext-align-left
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram