fbpx
HISTORIA solgt til Höi Publishing A/S

HISTORIA er blevet solgt til den svenske forlagskoncern Höi Publishing A/S. Det er vigtigt at understrege, at HISTORIA og vores […]

Hvor skal kommaet stå?

Fik du aldrig helt styr på kommaerne i skolen? Så har du nu chancen for at få opfrisket kommareglerne hjemme […]

HISTORIA søger studentermedhjælper til markedsføring

Ansøgningsfrist: 15. maj 2023  Stillingen er på 10-20 timer om ugen. Opstart 1. juni 2023. Arbejdssted: Vestergade 39, 3. sal, […]

Hvad er et hybridforlag egentlig? – Og hvorfor er det en fordel for dig som forfatter?

Få svar på, hvad det betyder at være et hybridforlag og et medudgiverforlag.

Store nyheder fra HISTORIA

Vi bringer store nyheder! Den 1. januar 2023 byder vi Rikki Tholstrup Jørgensen velkommen som medejer og partner i HISTORIA. […]

Har du en god historie, men svært ved at få den ned på skrift? Så er en ghostwriter måske løsningen!

Har du en god idé til en bog, men brug for en medforfatter til at få den ned på papir? […]

Bogforum 2022 i billeder

Se og læs lidt om, hvordan det er at være med til Bogforum som forlag. Billeder fra årets forfatterinterviews Se […]

Vi glæder os til at se jer på Bogforum 2022!

Se alle vores forfattere, der gæster årets Bogforum herunder. I år er vi selvfølgelig igen at finde på Bogforum i […]

Hvorfor er korrekturlæsning vigtigt?

Når du nu har brugt så meget tid på at skrive din roman, kan du lige så godt sørge for, […]

Sådan skriver du en god bagsidetekst

Som forfatter lægger man mange, mange timer i at skrive en bog, uanset om der er tale om fiktion eller […]

Din professionelle partner 
- fra idé til udgivelse!

Din professionelle partner - fra idé til udgivelse

Har du en god historie, men svært ved at få den ned på skrift? Så er en ghostwriter måske løsningen!

Ghostwriting: Du har den gode historie, men mangler en til at skrive den ...

Har du en god idé til en bog, men brug for en medforfatter til at få den ned på papir? Så er et samarbejde med en ghostwriter en god mulighed for at få din historie ud til læserne.

En ghostwriter er en professionel skribent og ofte uddannet journalist, historiker eller lignende. De har erfaring med at skrive bøger for andre og med at få deres unikke perspektiv på en fortælling ned på papir. Samarbejdets udgangspunkt er ofte lange samtaler mellem ghostwriter og forfatter, hvor der forventningsafstemmes, og forfatteren giver ghostwriteren indblik i den verden, der skal formidles i bogen – det er ikke altid en verden, som ghostwriteren har forudgående kendskab til. Helt afgørende er, at ghostwriteren forstår at stille de rette spørgsmål og få de mest relevante og interessante perspektiver på sagen.

Den gode ghostwriter har erfaring og er opmærksom

Vores ghostwritere har skrevet bøger for både organisationer og private. Det kan være virksomhedshistorie, biografier m.m.

Et ghostwriting-projekt inkluderer som regel et antal sessioner, hvor du som visionær og ghostwriteren som professionel skribent forventningsafstemmer og finder hoved og hale i historien.

Hvis der eksempelvis er tale om en biografi, vil ghostwriteren ofte interviewe dig i en afslappet samtale, hvor I sammen gennemgår livets højdepunkter, lavpunkter, særlige og helt menneskelige øjeblikke, som er relevante for bogens budskab. I kommer måske til at snakke om mere, end bogen kan rumme, men det giver alt sammen ghostwriteren et intimt indblik i dit liv og dig som person, hvilket er det, læseren søger i en biografi. Du behøver hverken at være rig eller berømt, så længe du har et solidt budskab. En god biografi portrætterer menneskets omstændigheder, ikke blot hændelser. Denne kerne og budskabet kan ghostwriteren hjælpe dig med at accentuere i bogen.

Biografier, jubilæer, virksomhedshistorie, fagviden ...

Ghostwritere skriver inden for mange fagområder, og de behøver ikke at være specialister inden for det felt, du vil have skrevet en bog om.

Det er dit ansvar, at bogens indhold er retvisende, sagligt, angivet efter bedste hukommelse m.v. Derimod er det en ghostwriters fornemmeste opgave at tilsidesætte egne holdninger, tanker og værdier, når de skriver på andres vegne. Her skal de formidle essensen af dine udsagn, tanker og følelser, for det er din bog – ikke ghostwriterens.

Det er derfor vigtigt, at du indgår et samarbejde med en ghostwriter, som du føler dig tryg ved. HISTORIA vil altid arrangere et indledende møde med en ghostwriter, hvor du kan få en fornemmelse for, om der er et match mellem visionen for bogen, ghostwriterens skrivestil m.m. Og så skal det jo helst være hyggeligt, for I sidder sammen i mange timer for at gøre bogen til en realitet!

En ghostwriters navn behøver ikke at fremgå af værket

Der er en grund til, at de har fået tilnavnet "spøgelse", for ghostwritere er – afhængigt af projektets natur – som oftest usynlige i deres formidling af værket. Når du får en ghostwriter til at skrive din bog, betyder det derfor ikke, at ghostwriterens navn skal stå på omslaget. Du vil stadig stå på omslaget som forfatter, for bogens indhold er baseret på dine ideer, tanker, oplevelser m.v. Det er ikke så vigtigt, hvem der har formuleret det, så længe du kan genkende dig selv i manuskriptet. Alligevel er det god skik at angive et sted i bogen – ofte kolofonen eller som undertitel – at bogen er skrevet i samarbejde med en ghostwriter, da de trods alt udgør en substantiel del af arbejdet for at få udgivelsen i hus.

Kan en ghostwriter skrive fiktion?

Som udgangspunkt bruges en ghostwriter til skriveopgaver, der formidler viden frem for fantasi. Hvis du sidder med en god idé til en romance eller fantasy-roman, men du ikke selv er interesseret i at skrive den, så kan vi godt tage en snak om mulighederne – men det er en sjælden konstellation. Dermed ikke sagt, at det ikke kan lade sig gøre – så længe visionen (og plottet) er klar!

Har du spørgsmål, eller er du bare klar til at gå i gang med det samme?

Læs vores svar på alle de gode spørgsmål, vi ofte bliver stillet lige her.

Hvis du er interesseret i at høre mere om mulighederne for at indgå i et samarbejde med en ghostwriter om at skrive din historie, så er du meget velkommen til at kontakte os, så tager vi et uforpligtende møde.

E-mail: forlaget@historia.dk

Tlf.: 27 14 40 65

Telefontid
Mandag: 10:00-11:30
Tirsdag-fredag: 09:00-11:30
Helligdage: Lukket

Læs vores seneste blogindlæg her:

HISTORIA hjælper kunden gennem alle faser af bogudgivelsen – fra idé til distribution og markedsføring. Vi anvender den nyeste teknologi inden for tryk og kan derfor tilbyde professionelle løsninger til overkommelige priser. HISTORIA er et anderledes forlag, fordi forfatteren medfinansierer sin udgivelse. Til gengæld tilfalder op til 50 % af indtægterne forfatteren. 

 
Kontakt

Mail: forlaget@historia.dk

Adresse
HISTORIA GROUP ApS
Vestergade 39, 3.sal
5000 Odense C

CVR. 43710540

Cookie- og privatlivspolitik 
Handelsbetingelser

Tilmeld vores nyhedsbrev
Please wait...

Tak for din tilmelding

crosstext-align-left
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram