fbpx
HISTORIA solgt til Höi Publishing A/S

HISTORIA er blevet solgt til den svenske forlagskoncern Höi Publishing A/S. Det er vigtigt at understrege, at HISTORIA og vores […]

Hvor skal kommaet stå?

Fik du aldrig helt styr på kommaerne i skolen? Så har du nu chancen for at få opfrisket kommareglerne hjemme […]

HISTORIA søger studentermedhjælper til markedsføring

Ansøgningsfrist: 15. maj 2023  Stillingen er på 10-20 timer om ugen. Opstart 1. juni 2023. Arbejdssted: Vestergade 39, 3. sal, […]

Hvad er et hybridforlag egentlig? – Og hvorfor er det en fordel for dig som forfatter?

Få svar på, hvad det betyder at være et hybridforlag og et medudgiverforlag.

Store nyheder fra HISTORIA

Vi bringer store nyheder! Den 1. januar 2023 byder vi Rikki Tholstrup Jørgensen velkommen som medejer og partner i HISTORIA. […]

Har du en god historie, men svært ved at få den ned på skrift? Så er en ghostwriter måske løsningen!

Har du en god idé til en bog, men brug for en medforfatter til at få den ned på papir? […]

Bogforum 2022 i billeder

Se og læs lidt om, hvordan det er at være med til Bogforum som forlag. Billeder fra årets forfatterinterviews Se […]

Vi glæder os til at se jer på Bogforum 2022!

Se alle vores forfattere, der gæster årets Bogforum herunder. I år er vi selvfølgelig igen at finde på Bogforum i […]

Hvorfor er korrekturlæsning vigtigt?

Når du nu har brugt så meget tid på at skrive din roman, kan du lige så godt sørge for, […]

Sådan skriver du en god bagsidetekst

Som forfatter lægger man mange, mange timer i at skrive en bog, uanset om der er tale om fiktion eller […]

Din professionelle partner 
- fra idé til udgivelse!

Din professionelle partner - fra idé til udgivelse

Hvordan kommer jeg i gang med at skrive en bog?

Som forlag møder vi rigtig mange, der drømmer om at skrive og udgive en bog, men som ikke helt ved, hvad de gerne vil skrive om, eller hvordan de kommer i gang.

Derfor har vi samlet en række gode og lavpraktiske råd til, hvordan du kan komme godt i gang med dit første eller næste bogprojekt.

Tip nr. 1: Skriv mere

Når du skriver mere og oftere, udvikler skriveriet sig stille og roligt til at blive en naturlig del af dig og din hverdag. Du vil efterhånden opdage, at du udvikler en skrivestil, og hvad skrivegerningen gør ved og for dig.

Giv dig selv udfordringen at skrive noget hver dag. Du kan tage udgangspunkt i dit bogprojekt, eller du kan skrive små separate tekster. Du behøver ikke nødvendigvis at skrive gennemarbejdede prosatekster hver gang. Hvis du går i stå, kan det give mening at skifte medie eller platform: Gå i gang med et læserbrev, start en blog, skriv et Facebook-opslag eller i din dagbog.

Øvelse gør som bekendt mester – det gælder også det at skrive.

Tip nr. 2: Opstil rammer for dig selv

Det kan skærpe din kreativitet og udfordre dig, hvis du opstiller nogle rammer, du skal arbejde inden for. Sæt dig for at lave en ny regel hver dag eller hver uge i en periode. Du kan eksempelvis opstille rammer for længden af dine tekster, særlige temaer og personer, der skal indgå, eller du kan deltage i en af de mange skrive-challenges på f.eks. Instagram.

Om du vælger, at dine tekster den næste uge maksimalt må fylde 100 tegn, om du vil arbejde dig igennem din "Flora i Farver" som inspiration, eller om du giver sig i kast med en challenge er underordnet. Men det er med til at udvikle dig, når du bevæger dig ud af din comfort zone og tvinger dig selv til at tænke i andre baner.

Tip nr. 3: Læs, læs, læs

Det er en god idé at læse. Det gør du nok i forvejen. Men prøv at tag dine egne forfatterbriller på næste gang i stedet for at læse bogen som underholdning. Ræk ud efter bøger, der falder udenfor de genrer, du normalt læser – også gerne dem, der eksperimenterer lidt. Både i skrivestil og format.

Det er en god måde at kickstarte din kreativitet, få nye gode (og dårlige) idéer og udfordre dig selv på. Måske får du ved at studere andres arbejde idéen til en ny vinkel, et twist til din egen skrivestil, et plot eller en ny karakter i din historie.

At læse andres værker kan også give dig en indsigt i, hvordan den gode historie kan bygges op og give dig indblik i de mange forskellige måder, en bog kan være udformet på.

Tip nr. 4: Kast dig ud i det

Der er ikke noget værre end at stirre sig blind på et blankt papir. Det bedste, du kan gøre, er bare at komme i gang. Kast dig ud i det og skriv noget. Et eller andet. Det behøver ikke at være den egentlige begyndelse til bogen. Du kan i stedet starte med at nedfælde, hvorfor du gerne vil skrive bogen, hvad historien handler om, eller du kan forfatte en lille hændelse, der på et tidspunkt skal blive en del af fortællingen.

Der behøver ikke at være udtænkt et plot eller et færdigt story board, inden du giver dig i kast med forfattergerningen. Ofte avler skriveriet nye idéer af sig selv, og efterhånden som mængden af tekst vokser, kan du tage de forskellige fragmenter og sætte dem sammen til helstøbte kapitler.

Det allervigtigste er, at papiret ikke forbliver blankt. Det er ikke sikkert, at det første, du skriver, overhovedet ender med at være med i det færdige værk. Husk, at der altid vil blive slettet og ændret undervejs. Det kan ikke undgås, og de passager, der bliver slettet, er allesammen stadig en vigtig del af processen og tilblivelsen af bogen.

Tip nr. 5: Tag imod kritik

Pak nervøsiteten væk, sænk paraderne og præsenter din hjemmeskrevne favorittekst for en, du kender og stoler på. Bed om at få ærlig, konstruktiv kritik – og tag imod kritikken med et åbent sind.

Det er utrolig værdifuldt at få feedback, men det kan også være svært at tage imod. For mange kan det være sårbart at dele ens skrevne ord med andre. Især hvis man ikke er vant til det. Ordene er personlige og kommer fra hjertet.

Men reel ros kan hurtigt fordampe i selvkritik, og konstruktiv kritik kan misforstås og i stedet blive tolket negativt. Derfor anbefaler vi, at du meget bevidst gør dig umage i at modtage den velmente kritik og bruge den proaktivt i dit videre arbejde. Det kan være med til at gøre dit værk endnu bedre.

Rigtig god fornøjelse med skriveriet!

Har du brug for yderligere sparring på dit bogprojekt eller dit færdige manuskript, er du altid velkommen til at kontakte os. Så giver vi et tilbud på redaktionel sparring.

HISTORIA hjælper kunden gennem alle faser af bogudgivelsen – fra idé til distribution og markedsføring. Vi anvender den nyeste teknologi inden for tryk og kan derfor tilbyde professionelle løsninger til overkommelige priser. HISTORIA er et anderledes forlag, fordi forfatteren medfinansierer sin udgivelse. Til gengæld tilfalder op til 50 % af indtægterne forfatteren. 

 
Kontakt

Mail: forlaget@historia.dk

Adresse
HISTORIA GROUP ApS
Vestergade 39, 3.sal
5000 Odense C

CVR. 43710540

Cookie- og privatlivspolitik 
Handelsbetingelser

Tilmeld vores nyhedsbrev
Please wait...

Tak for din tilmelding

crosstext-align-left
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram